Fyber Recruitment

Samenwerken

Bij Fyber Recruitment geloven we in de kracht van samenwerking in het bemiddelen!

Bij Fyber Recruitment erkennen we de kracht van samenwerking in het bemiddelingsproces. We geloven dat door nauw samen te werken met zowel werkgevers als kandidaten, we optimale matches kunnen realiseren die leiden tot succesvolle carrièrestappen en groei voor beide partijen. Samen creëren we een sterke verbinding tussen talent en bedrijven.

recruitmentproces

Een effectieve manier om samen te werken in het recruitmentproces is door collega's vanaf het allereerste begin te betrekken. Het gaat verder dan simpelweg enkele teamleden kandidaten te laten interviewen. Hier zijn drie tips om dit te realiseren:

Betrek het team bij het definiëren van het ideale profiel: Laat je teamleden meedenken en input geven bij het beschrijven van het ideale profiel, de criteria en de gewenste persoonlijkheid van de ideale kandidaat. Door hun verschillende perspectieven en expertise te benutten, krijg je een bredere kijk op de benodigde vaardigheden en eigenschappen voor de functie.

Laat een teamlid de vacaturetekst opstellen: Geef de verantwoordelijkheid voor het opstellen van de vacaturetekst aan een teamlid. Dit stelt hen in staat om de essentie van de functie en de teamcultuur op een authentieke manier over te brengen. Natuurlijk kun je de tekst altijd nog finetunen en controleren voordat deze wordt gepubliceerd, maar door het teamlid de eerste versie te laten schrijven, creëer je een gevoel van eigenaarschap en betrokkenheid.

Moedig rechtstreeks contact aan tussen kandidaten en teamleden: Geef kandidaten de mogelijkheid om informatie rechtstreeks in te winnen bij teamleden. Collega’s die met enthousiasme en trots praten over hun werkzaamheden en de bedrijfscultuur, zijn geloofwaardiger dan managers. Dit geeft kandidaten een authentiek beeld van de organisatie en helpt hen te beoordelen of ze goed zullen passen binnen het team.

Het proces

Hoe werken wij?

Als personeelsbemiddelaar of wervingsbureau spelen we een cruciale rol in het verbinden van werkgevers met geschikte kandidaten voor openstaande vacatures. Ons werk omvat verschillende processen en activiteiten, waarbij we streven naar het vinden van de juiste match tussen werkgevers en werknemers. Hier is een overzicht van hoe wij als personeelsbemiddelaar doorgaans werken:

Stap 1
Communicatie

Je bent op zoek naar een werk-nemer of nieuwe collega. Op basis van de vacature en jullie wensen, helpen wij met het maken van een profielschets. In samenspraak zorgen wij ervoor dat de vacature goed aansluit op de doelgroep. Naast het inzetten van ons netwerk, adverteren wij online en zoeken in de cv-databases, tot dat wij een selectie kunnen maken.

Stap 2
Selectie

Wij spreken meerdere kandidaten en slecteren hieruit een top 3. Middels een profielschet, stellen wij deze kandidaten aan je voor. Wij geven een toelichting op waarom deze kandidaat geschikt is, gekeken naar zowel zijn arbeidsverleden als zijn persoonlijke kenmerken.

Stap 3
Kennismaking

Je gaat in gesprek met de verschillende kandidaten. Door de verschillende kandidaten heb je een goed vergelijkingsmateriaal en kun je onderbouwt de best passende kandidaat vinden.

Stap 4
Advies

Je hebt de kandidaten gesproken voor de vacature. Weet je het direct of twijfel je nog tussen twee kandidaten? Wij begeleiden je bij de keuze voor de juiste kandidaat. Is de keuze gemaakt? Dan helpen wij bij de salarisonderhandeling en de overige (rand) zaken met betrekking tot de onderhandeling.

Jouw toekomstige partner?

Fyber werkt samen met een breed scala aan werkgevers, van internationale corporates tot jonge scale-ups en gevestigde familiebedrijven. Ze zijn actief in diverse sectoren, zoals Elektrotechniek, Elektronica, Beveiliging en ICT. Onze opdrachtgevers hebben een gedeelde focus op duurzame groei en het welzijn van hun medewerkers. Het vinden van de perfecte match tussen individu en team vormt de basis voor hun succes. Fyber ondersteunt deze bedrijven bij het selecteren en aantrekken van de beste kandidaten voor een succesvolle toekomst. Staat jouw vacature ook binnenkort hier tussen?

Scroll naar boven